Na danas održanoj drugoj izbornoj skupštini Sindikata sudstva Crne Gore izabran je novi predsjednik Milenko Šušić.

Sindikat sudstva je novoformirani sindikat koji je u zadnje dvije godine postao punopravni član saveza sindikata Crne Gore dobio reprezentativnost.

 Za predsjednika su bili predloženi Đorđe Perović iz Vrhovnog suda, Bjanka  Vujović iz Višeg suda Podgorice i Milenko Šušić iz Osnovnog suda Nikšić.

 Većinom glasova u prvom krugu izabran Milenko Šušić. Sastanku su prisustovali predstavnici svih 26 sindikata sudova Crne Gore. 

Izabrani predsjednik Milenko Šušić u svom programu je posebno apostrofirao jačanje jedinstva u sindikatu sudstva i Savezu sindikata Crne Gore, jačanje socijalnog dijaloga sa poslodavcom, kolektivni ugovor od poslodavca za sve zaposlene u sudstvu i što aktivniji sindikalni rad predstavnika svih sindikalnih organizacija i svih članova sindikata sudstva.

Na zahtjev dosadašnjeg predsjednika Sindikata sudstva Nikole Ćipovića zakazana je Izborna skupstina sindikata sudstva Crne Gore, sto je Ćipović obrazložio profesionalnim obavezama u Sudskom savjetu i privatnim obavezama, ali je i na samoj skupštini istakao da ostaje za punu saradnju i doprinos u budućem radu Sindikata sudstva Crne Gore. 

      

 

enfrdeitrusles

UČLANI SE

PRAVNA POMOĆ

DOO Rekra

DOO ZA REKREACIJU, ODMOR I BANJSKO LIJEČENJE RADNIKA ''REKRA'' PODGORICA

REKRA

SZ Pljevlja

Služba zaštite Pljevlja

SZ Pljevlja