U ponedjeljak, 23. oktobra, rukovodstvo Sindikata uprave i pravosuđa Crne Gore na čelu sa predsjednikom Nenadom Rakočević, sekretarom Predragom Spasojevićem i predsjednikom Strukovnog odbora vatrogasaca - spasilaca Crne Gore Ratkom Pejovićem razgovaralo je sa predsjednikom opštine Andrijevica Srđanom Mašovićem. Pored pomenutih, sastanku su prisustvovali i predsjednik Sindikalne organizacije organa lokalne samouprave opštine Andrijevica Tomo Knežević, predstavnik vatrogasaca - spasilaca Službe zaštite i spašavanja opštine Andrijevica Milija Kićović, komandir Službe zaštite i spašavanja Radule - Bato Dedović i glavni administrator opštine Andrijevica Nebojša Lekić.

Na sastanku je bilo riječi o radno-pravnom i materijalnom položaju vatrogasaca - spacilaca u Službi zaštite i spašavanja opštine Andrijevica te načinima na koji bi se on u narednom periodu mogao poboljšati. Takođe, bilo je riječi o pravilniku o sistematizaciji radnih mjesta u Službi zaštite i spašavanja koji je u pripremi, problemu oko uplate staža sa uvećanim trajanjem te primjeni Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti i spašavanju koji je stupio na snagu 1. jula ove godine.

Dogovoreno je da se naredni sastanak u što kraćem roku organizuje u Podgorici a čiji bi domaćin bio predsjednik Sindikata uprave i pravosuđa Crne Gore Nenad Rakočević na kojem bi se konkretizovali načini i rokovi rješavanja mnogobrojnih problema koje imaju vatrogasci - spasioci u Službi zaštite i spašavanja opštine Andrijevica.