Deveti sportski susreti Sindikata Jugoistočne Evrope završeni su sinoć u Ohridu na kojima se prethodna dva dana takmičilo 470 sindikalki i sindikalaca iz gradova, opština i republičkih ustanova pet zemalja. Iz Crne Gore je učestvovalo  230 sindikalaca i kako je naglasio crnogorski predstavnik Sindikata uprave i pravosuđa CG Nenad Rakočević sport je bio cilj ovih susreta, ali je suština u druženju, upoznavanju, razmjeni iskustava...

Predsjednik Sindikata uprave i pravosudnih organa i Udruženje građana Makedonije Peco Grujovski koji je bio i domaćin kazao je da su oni već drugi put domaćini sportskih susreta Sindikata Jugoistočne Evrope. 

               

               

 

- Naš poslodavac je Vlada koja je prije sedam godina na brutalan način formirala poseban njihov sindikat vladin i na silu su nam oduzeli od naših 4.000 članova. Naš sindikat je sindikalni uslovno brend u Makedoniji jer je dosta poznat po tome što ima dosta aktivnosti - ističe Grujevski. 

Na susretima u Ohridu učestvovao je 470 ljudi iz Crne Gore, Makedonije Republike Srpske, Srbije i Bosne i Hercegovine.

- Saradnja sindikata Crne Gore i Makedonije je veoma dobra i odavno sarađujemo. Unaprijeđena je sa sadašnjim generalnim sekretarom Saveza sindikata Crne Gore Duškom Zarubicom. Često kontaktiramo i mislim da je dobro da tako produžimo jer su nam problemi slični i svaki susret je koristan - kazao je Grujevski. 

Predstavnik Sindikata uprave i pravosuđa Crne Gore Nenad Rakočević naglasio je da je veoma značajna saradnja sa regionalnim sindikatima pet država Jugoistočne Evrope. 

- Tu prije svega mislim na poboljšanja odnose i razmjenu iskustava jer se radi o zemljama koje u globalu imaju skoro iste probleme. Svake godine se sastajemo u drugoj državi. Iduće godine smo mi domaćini - kazao je Rakočević.

On je istakao da je cilj susreta prije svega upoznavanje i druženje.

- Iz Crne Gore je ove godine došlo 230 sindikalaca i sindilalki iz svih javnih ustanova koji pripadaju upravi i pravosuđu. Dolazimo u najvećem broju zato što imamo nam poslodavci u najvećem broju plaćaju kotizacije za učešće - kazao je Rakočević. 

 

   

 

 Ambasador Mitrović posjetio sindikalce

Ambasador Crne Gore u Makedoniji Predrag Mitrović posjetio je naše sindikalce u Ohridu i istakao da su Sindikati Crne Gore sa sindikatima Makeodnije u izuzetno dobrim odnosima što je značajno za poboljšanje odnosa u svim oblastima.

- Dobra saradnja i iskustva socijalnih partnera zajedno sa centralnom iz Ženeve i Međunarodnom organizacijom rada utiču na stepen poboljšanja odnosa koji su nam neophodni za veći stepen. I Brisel i Evropska unija insistiraju na dobrim odnosima regiona, a to nam je misija u svim oblastima. Na tome i radimo, da se region što više zbliži  i da povratimo neke resurse koje smo u međuvremenu propustili - napomenuo je Mitrović.

18.09.2016.

 

       

enfrdeitrusles

UČLANI SE

PRAVNA POMOĆ

DOO Rekra

DOO ZA REKREACIJU, ODMOR I BANJSKO LIJEČENJE RADNIKA ''REKRA'' PODGORICA

REKRA

SZ Pljevlja

Služba zaštite Pljevlja

SZ Pljevlja